23948sdkhjf

Ny organisation ska stärka NDI

Däckjätten NDI utser nya ansvariga för de svenska och norska marknaderna för att stärka samarbetet mellan länderna.

En ny, nordisk organisation ska stärka NDI-koncernen genom kunskapsdelning och förbättrat samarbete mellan länderna, till förmån för kunderna. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. I företagets nya ledningsgrupp tar Martin Andersson tar ledningen för NDI Sverige medan Torbjørn Skilbred Aune får högsta ansvaret för NDI Norge.

NDI anger flera olika faktorer som anledning till organisationsförändringen.

– De internationella leasingbolagen vinner ständigt större marknadsandelar och ägarskap av nordiska bilflottor. Det ställs nya krav på ESG-efterlevnad och krav på däckgrossisternas digitala lösningar, heter det i pressmeddelandet.

– Med utnämningen av Torbjørn Skilbred Aune och Martin Andersson, som får ansvaret för våra bolag i Norge respektive Sverige, kommer vi att sätta handling bakom vår ambition att skapa mer värde för våra kunder. Detta kommer vi att göra genom ett närmare samarbete mellan länderna, kunskapsdelning, ömsesidig dialog och utnyttjande av de många potentiella synergier vi har mellan länderna och de lokala marknaderna, säger Nordic CSO, Jakob Nannberg Scheel. Han fortsätter:

– Vi kommer att arbeta målmedvetet med hur vi som ett stort nordiskt företag med en stor inköpsvolym och nära kontakt med ledande leverantörer i branschen kan bli en ännu mer attraktiv samarbetspartner. Inte minst för de stora, internationella företagen på marknaden, inklusive bland annat leasingbolag. I detta sammanhang kommer vi att fokusera mer på ESG och kunna erbjuda de mest optimala produkterna, lösningarna och tjänsterna till kunderna på de olika marknaderna. Marknader som i många fall genomgår stora förändringar under dessa år.

Torbjørn Skilbred Aune, som blir vd för NDI Norge den 1 juni, har över 20 års erfarenhet från företaget. Han började som ordermottagare, blev senare avdelningschef, därefter logistikchef – och under de senaste sex åren har han varit driftchef.

– Jag ser fram emot att ta itu med de nya utmaningarna och få en unik möjlighet att utveckla företaget och stärka vår position på både nordisk och lokal nivå som en av de ledande aktörerna inom däckbranschen. Det är en uppgift jag är ödmjuk inför, och jag ser fram emot att ta itu med den tillsammans med våra duktiga medarbetare och övriga ledning, säger Torbjørn Skilbred Aune.

I Sverige har Martin Andersson utsetts till vd för NDI Sverige. Han är ny i företaget, men har, liksom Torbjørn Skilbred Aune, stor erfarenhet från branschen genom sina tidigare jobb i andra däckföretag.

– NDI har, tack vare sin storlek, produktutbud, logistiksystem och kompetenser, mycket stora möjligheter att få en ännu starkare position. Inte bara i Sverige, utan i hela Norden, och jag ser mycket fram emot att börja i rollen som vd och bygga vidare på den starka grund som företaget vilar på, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

See KPIs and other articles about:
Läs mer om: På nytt jobb däck ndi
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362