23948sdkhjf

Thed Björk blev 15:e på Le Mans

Blott 21-årige Thed Björk, från Vretstorp utanför Örebro, har gjort sin debut i klassiska Le Mans 24-timmarslopp. En premiär som nådde ända fram till mål, trots att växellådan krånglade på Courage-bilen nästan hela loppet. - Växlarna var så tungjobbade att jag fick kramp redan efter några varv i varje körpass, säger en svettig Thed. Det här är tufft nog ändå, utan den här typen av problem. Samma bekymmer hade förstås hans båda teamkamrater – fransmännen Didier Cottaz och Boris Derichebourg – men ändå kunde man nå målet och en total femtonde plats. En placering som inte motsvarade vare sig teamets ambitioner eller kapacitet. Men det nya samarbetet mellan franska Courage och Stanley Dickens Sportscar Team Sweden ser ut att få en fortsättning – redan i år. - Vi kommer bra överens, trots vissa språkliga problem… Min franska fungerar ungefär lika bra som växellådan. Men båda sakerna kan ju bli bättre och jag tror att teamledningen är nöjd med min insats. Tävlingen dominerades av Audi som vann för tredje året i rad. Man tog dessutom hand om samtliga platser på prispallen! För Rickard Rydell – i par med Alain Menu och Tomas Enge – såg loppet perfekt ut. Åtminstone fram till halvtid. Man ledde då GTS-klassen stort i Pro Drive-teamets Ferrari 550. Men ett oljeläckage satte motorn i brand och så var den helgen förstörd. Tredje svensken – Calle Rosenblad – tävlade i samma klass i en Chrysler Viper och kom i mål på en total 20:e plats.