23948sdkhjf

Peugeot Original Cup: Rydholm mästare i kavaj

Joakim Rydholm ställde aldrig upp i årets SM-final i rally. Jocke och hans codriver - brodern Roger - nöjde sig med att komma till den avslutande prisutdelningen: - Mitt mål var hela året att vinna Peugeot-Cupen. Och när det var klart efter förra deltävlingen bestämde vi oss att inte ställa upp i SM-finalen, även om vi hade teoretiska chanser till medalj. - Men det räcker så bra med den här framgången. Finalen i Peugeot Original Cup 2003 blev som väntat stentuff. Många förare körde väldigt bra. Men ingen rådde på Fredrik Eriksson. Katrineholmsföraren körde strålande, gick in som tvåa i sin SM-klass och vann Cup-finalen med 59 sekunders marginal. Fredrik var snabbast på 11 av de 16 specialsträckorna och åkte extremt bra på de två avslutande. Men det var fler som åkte fort - junioren Lars Sjöström var bäst på två sträckor och låg ett tag tvåa i Junior-SM innan han tvingades bryta två sträckor från mål. Samtidigt försvann också Andreas Holmbom som tillsammans med Danne Lund tog en sträckseger var. Danne tvingades dock ge sig betydligt tidigare - på första sträckan andra tävlingsdagen. Den som stretade emot bäst var oldtimern Berndt Carlsson som åkte stabilt och fint från start till mål. Det räckte till en andraplats före Daniel Hoffman, som äntligen fick det mesta att stämma - och som också noterade sig som snabbaste Peugeot på en av sträckorna. SM-finalen kördes under strålande förhållanden på bra vägar i trakterna av Fagersta (första dagen) och runt Köping (andra dagen) och uppskattningsvis följdes rally-finalen av mellan 50.000 och 60.000 åskådare. Peugeot Original Cup, deltävling 7 av 7, SilverstoneRallyt 2003. 1) Fredrik Eriksson, Katrineholms MK, Peugeot 306, 1.06.40,7, 2) Berndt Carlsson, Linköpings MS, d:o, 1.07.39,3, 3) Daniel Hoffman, SMK Linde, d:o, 1.08,12,3, 4) Stefan Jonsson, Jämtlands MK, d:o, 1.12.08,7. Andreas Holmbom, Jämtlands MK, Danne Öund, Östergyllen RC och Lars Sjöström, SMK Hälsinge bröt. Slutställning, Peugeot Original Cup 2003: 1) Joakim Rydholm, Dals MK, Peugeot 306, 59 p, 2) Daniel Hoffman, 43, 3) Andreas Holmbom, 43, 4) Berndt Carlsson, 40, 5) Fredrik Eriksson, 38, 6) Danne Lundh, 29, 7) Stefan Jonsson, 28, 8) Jimmy Joge, SMK Motala, Peugeot 306, 12, 9) Lars Sjöström, 8, 10) Åke Aldevärn, Jämtlands MK, Poeugeot 306, 6, 11) Raimo Mattson, Grangärde RRC, Peugeot 106, 3, 12) Staffan Wölleke, Pär Carlsson och Stefan Malmqvist, samtliga 0 p.