23948sdkhjf

Jens Edman avslutade med seger

Jens Edman gjorde i helgen säsongens sista tävlingsrace på dansk mark. Tillsammans med stallkamraten Jan Magnussen och Formel3-föraren Ronnie Bremer vann han Mini Le Mans - ett 4timmars-race på Padborg Park. Jan Magnussen körde teamets första stint. Han startade från ruta tre och tog efter några varv ledningen. Men på varv sju fick han gå i depå med bromsproblem. - Mekanikerna bytta bromsbelägg och luftade bromsarna, och det verkade lösa problemet, berättar Jens som samtidigt tog över vid ratten. - När jag kom ut på banan låg vi på 32:a plats av 34 ekipage. Men redan efter halva racet hade Peugeot Statoil Motorsport inte bara tagit sig upp genom fältet och tagit ledningen. Teamets andra bil med förarna Jens Møller, Martin Pedersen och Jesper Sylvest låg tvåa. - Det gick förvånande bra. Egentligen är ju inte bilarnas motorer trimmade för att köras non stop i fyra timmar med det gick som på räls efter de inledande bromsproblemen. Vi gjorde 177 varv runt Padborg Park utan ytterligare problem. #NAME?Teamets andra ekipage slutade tvåa och Team Essex med bland annat den danske Prinsen HKH Joakim vid ratten blev trea.