23948sdkhjf

Rekordförsäljning av originaldelar

Volkswagens auktoriserade verkstäder uppnådde i november ett försäljningsrekord av originalreservdelar. Enligt företaget väljer kunderna i allt större utsträckning originaldelar, vilket antas bero bland annat på att prisskillnaden mellan originaldelar och alternativa reservdelar är betydligt mindre..

Volkswagens auktoriserade verkstäder uppnådde i november ett försäljningsrekord av originalreservdelar. Enligt företaget väljer kunderna i allt större utsträckning originaldelar, vilket antas bero bland annat på att prisskillnaden mellan originaldelar och alternativa reservdelar är betydligt mindre än vad många tror.


- Perioden september-november är det absolut bästa kvartalet i vår historia, säger Peter Sigfridsson, chef för reservdelar på Svenska Volkswagen. Jag tror att de senaste årens arbete med att konkurrensanpassa priserna har nått fram till bilägarna.


Volkswagen har nyligen gjort en prisjämförelse på reservdelar mellan den största leverantören av alternativdelar, Mekonomen, och Svenska Volkswagen. Jämförelsen omfattade 210 av Svenska Volkswagens mest sålda artiklar och visar att det i genomsnitt skiljer 9 procent i pris.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078