23948sdkhjf

Ny VD för General Motors Norden AB utsedd

Jan-Åke Jonsson tillträdde 1 januari tjänsten som VD för General Motors Norden AB med placering i Stockholm. Han kommer närmast från befattningen som Vice President Sales and Marketing Europe inom Saab Automobile.

Jan-Åke Jonsson tillträdde 1 januari tjänsten som VD för General MotorsNorden AB med placering i Stockholm. Han kommer närmast från befattningensom Vice President Sales and Marketing Europe inom Saab Automobile. Jan-ÅkeJonsson har en rad chefsposter inom Saab och General Motors Europe bakomsig inom områden som t ex försäljning, servicemarknad ochkvalitetskontroll.


Jan-Åke Jonsson, 53 år, ska ansvara för bil- och reservdelsförsäljningenbeträffande Saab, Opel och Chevrolet i Nordic Region, en affär som enbart iSverige, Norge, Danmark och Finland är värd närmare 13 miljarder kronorårligen. GM Europe är sedan ett år tillbaka indelat i sex regionalakluster. I Jan-Åke Jonssons ansvar för det nordiska klustret ingår ävenaffärsansvaret för GM:s varumärken i Benelux-området samt Schweiz. Totaltinnebär det att Nordic Region-försäljningen omfattar cirka 225.000 bilarper år.


-För mig, som har rötterna på ostkusten, känns det utmärkt att varatillbaka efter ett antal år ute i världen där jag bland annat bott iEngland, Tyskland och USA, säger Jan-Åke Jonsson. GM Europa förnyar sigväldigt kraftfullt just nu, något som bland mycket annat inbegriper storaproduktoffensiver från samtliga varumärken. Det ska bli intressant att sevad vi kan åstadkomma i Norden med en intrimmad organisation och så månganyheter i bagaget.


Jan-Åke är gift och har två vuxna barn. På lediga stunder är det egetmotionerande, sport, framför allt fotboll, och sommarstugan i Oxelösundsskärgård som upptar den mesta tiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11