23948sdkhjf

Volkswagen Lastbilar och bussar byter namn

Volkswagen Lastbilar och bussar byter namn till Volkswagen Transportbilar för att ge en mer överensstämmande bild av sitt modellsortiment och verksamhet.— I början av 1990-talet samarbetade vi med den tyska lastbilstillverkaren M.A.N och marknadsförde tyngre lastbilar på den svenska marknaden.

Volkswagen Lastbilar och bussar byter namn till Volkswagen Transportbilar för att ge en mer överensstämmande bild av sitt modellsortiment och verksamhet.


- I början av 1990-talet samarbetade vi med den tyska lastbilstillverkaren M.A.N och marknadsförde tyngre lastbilar på den svenska marknaden. Nu har de tyngre fordonen utgått och vi har bland annat fått in familjebilar som Caddy Life och Multivan i sortimentet. Därför känns Volkswagen Transportbilar mer passande för vår verksamhet, förklarar John Winell, chef Volkswagen Transportbilar.


- Namnbytet är också en signal till våra kunder att vi satsar inför framtiden, fortsätter John Winell. Renodlade transportbils-anläggningar med både försäljning och verkstad är en viktig del i denna satsning.


Namnbytet sker direkt hos generalagenten Svenska Volkswagen AB och kommer att införas successivt i återförsäljarnätet. Det är främst den yttre identifikationen på de olika återförsäljaranläggningarna som tar tid att ersätta. I marknadskommunikationen har bytet redan skett.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.474