23948sdkhjf

Jämnt startfält i Rally-SM

Vem som vinner premiären i Rally-SM återstår att se. För jämnare startfält än i årets Snow Rally får man leta efter. En som fansen tror ska storma fram på sträckorna runt Östersund är Stig-Olov Walfridson, Karlstadföraren som redan har sju guld— fast inget i värsta klassen.

Vem som vinner premiären i Rally-SM återstår att se. För jämnare startfält än i årets Snow Rally får man leta efter.


En som fansen tror ska storma fram på sträckorna runt Östersund är Stig-Olov Walfridson, Karlstadföraren som redan har sju guld - fast inget i värsta klassen. Faktum är att han aldrig kört en WRC-bil förrän nu i år då han köpt en Mitsubishi Lancer 6,5.- Det känns riktigt bra på testerna, men tävling är alltid bästa värdemätaren, säger Lars Bäckman, Walfridsons kartläsare.


Mats Jonsson, Forshaga, är förstås med och allt vad data och elektronik heter i hans Escort har trimmats sedan förra året då det strulade för mycket. Johan Rudengren, Eskilstuna, kommer i en nästa lika häftig Lancer som Walfridson, med målet att ta medalj. Och mitt bland detta ungtupparna Jimmy Joge, Motala, i en helt ny Peugeot 206 och Tobias Johansson, Ludvika, i en Toyota Corolla.- Klart att gubbarna ska få åka även om vi i första hand tränar inför Svenska Rallyt, säger Tobias som ska köra 15 VM-tävlingar i år för en Subaru - och nyss fyllde han 23 år.Thomas Rådström, Vännäs, är regerande mästare, men han saknar bil och kommer därför inte till start.


Fakta Snow RallytFörsta start: 15.00 fredag 4 februari på Stortorget i ÖstersundAntal specialsträckor: 12 styckenAntal SS-mil: 21Målgång: 15.30 lördag 5 februariAntal startande totalt: 112 styckenIngår i: EM, SM, JSM

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094