23948sdkhjf

Meca tar nya steg och stärker sin styrelse

Meca ökar hastigheten och satsar på nya affärsområden. Senast i raden presenterade man på Automässan i Göteborg sitt nya koncept Meca Service Center. Meca har de senaste fyra åren expanderat med mer än 75 % per år. Prognos för innevarande år är 2,2 Miljarder kronor.

Meca ökar hastigheten och satsar på nya affärsområden. Senast i raden presenterade man på Automässan i Göteborg sitt nya koncept Meca Service Center. Meca har de senaste fyra åren expanderat med mer än 75 % per år. Prognos för innevarande år är 2,2 Miljarder kronor. Även vinstmarginalen har utvecklats positivt.


Koncernen tillser löpande att det tillförs den kompetens bolaget vid var tid kräver. Koncernens styrelse kompletterades förra året med tidigare VDn för Robert Bosch Skandinavien, Per Kempel.


För att bredda den industriella kompetensen har man valt in Thomas Lindskog i styrelsen. Thomas Lindskog är 46 år och har en lång meriterande lista bakom sig inom servicesegmentet som servicechef Volvo Cars, Global service marknadschef Saab Automobile och senast som Marknadsdirektör för General Motors Europe aftersales. Utanför servicesegmentet har Thomas varit VD för Volvo Specialvagnar och VVD för Transmission Volvo Komponenter AB. Idag är Thomas konsult och är Senior Partner på Holmén & Partners Management Consultants.


-Servicemarknaden är i stor förändring och Meca är ett intressant företag som har stora möjligheter att vara med aktivt i marknadens förändringsprocess. Det skall bli utmanande att vara med och bidra till Meca's fortsatta utveckling, säger Thomas Lindskog. Meca har gått från att vara ett produktföretag till att tillhandahålla systemlösningar. Vi tar steget fullt ut och skall nu bli ett av branschens ledande serviceföretag. Thomas kompletterar vår styrelse och för in kompetens inom servicesegmentet., säger koncernchef Rickard Grann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062