23948sdkhjf

Miljöministerns dieslar redan på marknaden

Det dieselpartiklelfilter som miljöminister Lena Sommestad efterlyser för att stimulera försäljningn av effektivt renade dieselbilar finns och säljs redan. Partikelfiltret, som skall utgöra grunden i ett förslag om lägre skatt på dieselbilar, är tillval eller standard på Mercedes-Benz personbilar.

Det dieselpartiklelfilter som miljöminister Lena Sommestad efterlyser föratt stimulera försäljningn av effektivt renade dieselbilar finns och säljsredan. Partikelfiltret, som skall utgöra grunden i ett förslag om lägreskatt på dieselbilar, är tillval eller standard på Mercedes-Benzpersonbilar.


Lena Sommerstad säger i en radiointervju:


"Sverige har relativt få dieselbilar jämfört med andra EU-länder. Bara vartionde ny bil i Sverige är dieseldriven, jämfört med varannan i övriga EU".Hon ser gärna att andelen ökar och därför förbereds inför hösten ett förslagpå att sänka skatten på dieselbilar med effektiv rening.


Mercedes-Benz har haft dieselpartikelfilter som tillval eller standard sedanhösten 2003. Den nya motorgeneration som under året avlöser dagensdieselmotorer har det gemensamt att de alla klarar den strängasteavgasnormen '' EU4 '' utan partikelfilter. Med partikelfilter som kommer attkosta mellan cirka 5 000 och drygt 7 000 kronor beroende på modell renasavgaserna ytterligare 90 procent.


De nya dieselmotorerna som kommer att återfinnas i Mercedes A-, C-, E- ochS-Klasserna samt den ännu ej presenterade B-Klass (debut i mars) harbeteckningen OM642 och debuterar i mars i en modell kallad C320 CDI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078