23948sdkhjf

Alx Danielsson snabbast på Paul Ricard HTTT

I veckan blev det klart att Alx Danielsson kör för det franska toppstallet DAMS i den nya World Series by Renault. I lördags visade Alx sin nye arbetsgivare vad han går för. Årets första test för den nya serien genomfördes på franska Paul Ricard-banan och Alx satte den snabbaste tiden för dagen.

I veckan blev det klart att Alx Danielsson kör för det franska toppstallet DAMS i den nya World Series by Renault. I lördags visade Alx sin nye arbetsgivare vad han går för. Årets första test för den nya serien genomfördes på franska Paul Ricard-banan och Alx satte den snabbaste tiden för dagen. Stallchefen Eric Boullier var mycket imponerad.- Ärligt talat förväntade vi oss inte ett så bra resultat, säger Bouiller. Vi körde samtidigt med stall som kan den här bilen utan och innan sedan tidigare, vilket inte var fallet för vår del. Vi fick bilen under gårdagen och teamet har anpassat sig snabbt. Under vintern har vi kompletterat vår tekniska stab och nu ser vi resultatet av det.


För Alx var det första gången bakom ratten på en så pass motorstark bil. Trots det körde han snabbare än någon annan har gjort tidigare och slog varvrekordet för klassen på Paul Ricard. Alx själv var mycket nöjd efter dagens insats.- Vi ägnade förmiddagen åt att hitta rätt inställningar. Jag hade bara de sista trettio varven på mig för att kunna sätta en bra tid. DAMS är det mest professionella team jag har kört för och jag är verkligen nöjd med att ha skrivit på för dem. Jag ser fram emot den här säsongen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079