23948sdkhjf

Lamborghini ?Concept S" - visas i Genéve

På Genèvesalongen kommer ?the House of the Raging Bull" att presentera en ny designstudie som ytterligare förstärker Lamborghinis starka tradition. Precis som föregångarna 350 GTS och Miura Roadster är Lamborghini ?Concept S" en unik bil.

På Genèvesalongen kommer "the House of the Raging Bull" att presentera en ny designstudie som ytterligare förstärker Lamborghinis starka tradition.


Precis som föregångarna 350 GTS och Miura Roadster är Lamborghini "Concept S" en unik bil. Lamborghinis kännetecken har alltid varit extrema och spektakulära supersportbilar.


"Concept S" är skapad av av designchefen i Sant'Agata, Luc Donckerwolke, och uttrycker hans tolkning av en "öppen bil". Med Gallardo som bas lät han inspireras av dåtidens ensitsiga racingbil vilket resulterade i denna designstudie.


De klassiska ensitsiga bilarna hade inte traditionella vindrutor, utan nyttjade i stället en teknik kallad "saute-vent" (ändrad vindriktning fritt översatt till svenska) för att styra vinddraget över förarens huvud och så fungerar även "Concept S".


Sittutrymmet delas i två helt skilda platser, vilket ger bilen en aggressiv och futuristisk framtoning. Samtidigt skapas ett utrymme mellan dem som fungerar som extra luftintag till den kraftfulla motorn, placerad bakom sätena.


En elektroniskt infällbar backspegel ger föraren erforderlig bakåtsikt.


"Concept S" är aerodynamiskt optimerad tack vare sina främre och bakre spoilers samt det speciellt utformade golvets bakparti (diffuser).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078