23948sdkhjf

Ökat intresse för miljöbilar i Stockholmsregionen

Bilåterförsäljarna i Stockholmsregionen tror att försäljningen av miljöbilar kommer att tredubblas i år, enligt en undersökning som Miljöbilar i Stockholm låtit göra. Optimismen antas bero på att antalet sålda miljöbilar under 2004 översteg återförsäljarnas prognoser med drygt 30 procent.

Bilåterförsäljarna i Stockholmsregionen tror att försäljningen av miljöbilar kommer att tredubblas i år, enligt en undersökning som Miljöbilar i Stockholm låtit göra. Optimismen antas bero på att antalet sålda miljöbilar under 2004 översteg återförsäljarnas prognoser med drygt 30 procent. Dessutom släpps ett antal nya bilar på marknaden samtidigt som antalet tankställen ökar.


Återförsäljarna tror att det under 2005 kommer att säljas drygt 3.500 miljöbilar i Stockholmsregionen. Under året kommer Volvo och Saab att börja sälja sina etanolbilar. De båda biltillverkarna räknar med att sälja vardera 500 etanolbilar under 2005. Volvo räknar också med att sälja fler biogasbilar. Samtidigt kommer Ford med en ny Flexifuel-modell och räknar med att framgången med Focus kommer att fortsätta. Även Toyota är optimistisk och tror på högre försäljning av sin hyrbid-Prius. Ett frågetecken är dock om försöken med trängselavgifter och fri parkering för boende i innerstaden kommer att genomföras. Försökens vara eller inte vara kommer, enligt återförsäljarna, att påverka försäljningen av miljöbilar i positiv eller negativ riktning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094