23948sdkhjf

Meca köper stor däckgrossist

Meca ökar hastigheten och satsar på nya affärsområden. Senast i raden presenterade man på Automässan i Göteborg sitt nya koncept Meca Service Center. Nu presenterar man förvärvet av Dawa Däck AB med lager i Göteborg. Meca har de senaste fyra åren expanderat med mer än 75 % per år.

Meca ökar hastigheten och satsar på nya affärsområden. Senast i raden presenterade man på Automässan i Göteborg sitt nya koncept Meca Service Center. Nu presenterar man förvärvet av Dawa Däck AB med lager i Göteborg. Meca har de senaste fyra åren expanderat med mer än 75 % per år. Prognos för innevarande år är 2,2 Miljarder kronor. Även vinstmarginalen har utvecklats positivt.


Meca har de senaste åren breddat kompetensen inom en rad områden med strategiska förvärv inom reservdelar, verktyg och tillbehör. Den sista byggstenen blir nu att skapa en skandinavisk däckdivision. Fundamentet i denna satsning blir däckgrossisten Dawa Däck i Göteborg.


Dawa Däck är en av de största däckgrossisterna i Sverige och omsätter i år 300 miljoner kronor. Bolaget grundades av Daniel Wahlström 1967 och köptes av sonen Ulf Wahlström 1997. Bolaget representerar idag Kuhmo, Continental, Nankang och General Tire.


-Vi har länge sökt en stark partner för att vidareutveckla Dawa som kan stärka oss och erbjuda både vår personal och kunder en tryggad framtid. Tillsammans med Meca kan vi erbjuda våra kunder en bred produktpalett och även erbjuda dem utbildning inom områden de inte är verksam inom idag. Detta har vi sett som en viktig faktor då många av våra däckhandlare/verkstäder vill bredda sin verksamhet för att inte vara säsongsberoende. Vidare kan vi med Meca's sortiment erbjuda ett komplett sortiment av den utrustning våra kunder behöver. Vi kan också utveckla vår affär i skandinavien, säger Dawa Däck's VD och tidigare ägare Ulf Wahlström.


Ulf Wahlström fortsätter som VD för Dawa Däck AB och blir ansvarig för Meca's skandinaviska däckdivision. Ulf Wahlström kommer också att ingå i Meca's skandinaviska koncernledning. Det första stora projektet för Ulf Wahlström blir att bygga ett nytt skandinaviskt distributionscenter för däck i Göteborg. Vidare skall man effektivisera och förbättra redan starka logistiklösningar till kunderna.


-För Meca betyder detta att vi breddar kompetensen och kan erbjuda Dawa's kunder ett breddare sortiment och framtida möjligheter som allbils-verkstäder. Våra danska och norska verksamheter säljer redan idag däck vilka nu får tillgång till ett komplett sortiment med konkurrenskraftiga priser. Detta är ett ytterligare led i vår strävan att vara den enda partner en grossist eller verkstad behöver, säger Meca's koncernchef Rickard Grann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126