23948sdkhjf

Maseratis konceptbil fick pris i Genève

Maseratis konceptbil Birdcage 75th, som följaktligen är tillverkarens 75:e konceptbil, fick priset för bästa konceptbil vid bilsalongen i Genève. Birdcage 75th har formgivits av Pininfarina och klassas som en extrem gatbil och har ett chassi som är baserat på racerbilen Maserati MC12.

Maseratis konceptbil Birdcage 75th, som följaktligen är tillverkarens 75:e konceptbil, fick priset för bästa konceptbil vid bilsalongen i Genève.


Birdcage 75th har formgivits av Pininfarina och klassas som en extrem gatbil och har ett chassi som är baserat på racerbilen Maserati MC12. Motorn är en sexliters V12:a på 700 hästar. Inuti bilen finns mängder av avancerad utrustning. Det finns till exempel en skärm mitt inuti bilen där man styr en mängd funktioner. Där kan man också till exempel projicera bilder från de många kameror som monterats på bilen. Nattetid går det att filma infrarött.


Bilen är utformad för att ge så lågt lufmotstånd som möjligt och för att de aerodynamiska egenskaperna ska bli bästa möjliga. Birdcage är formad som en inverterad vinge och taket är ovalt och droppformat. Överdelen är dessutom genomskinlig. Däcken är på 20 tum fram och 22 tum bak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063