23948sdkhjf

Priserna på nya bilar inom EU jämnas ut

Priserna på nya bilar i de 25 EU-länderna håller på att jämnas ut, uppger tidningen Auto Motor & Sport. EU-kommissionens undersökning visar att de lägsta nybilspriserna före skatt finns i Finland, medan de är högst i Tyskland och Österrike.

Priserna på nya bilar i de 25 EU-länderna håller på att jämnas ut, uppger tidningen Auto Motor & Sport. EU-kommissionens undersökning visar att de lägsta nybilspriserna före skatt finns i Finland, medan de är högst i Tyskland och Österrike. Den normala prisskillnaden inom EU har sjunkit från 6,9 till 6,4 procent under de sex senaste månaderna.


Men även om priserna jämnats ut finns fortfarande undantag. I Danmark kostar en Opel Astra 10.392 Euro (före skatt), medan samma bil kostar 15.290 Euro i Slovakien.Prisskillnaderna var minst för Mercedes C180.


EU menar att de nya reglerna om bilförsäljning och service påskyndar utjämningen av priserna. Men samtidigt pågår utredningar mot flera biltillverkare som på ett eller annat sätt kan ha gjort det svårt för verkstäder eller försäljare att tillämpa de nya reglerna. [Källa: Auto Motor & Sport]

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063