23948sdkhjf

Konsumentverket vill ha tydligare märkning av däck

Konsumentverket vill ha tydligare märkning av däck som innehåller skadliga HA-oljor. Man vill att det ska finnas enkel och tydlig skriftlig information ute hos handlarna, en skylt med texten "Tala gärna med din återförsäljare om var du kan köpa bildäck utan miljöfarliga HA-oljor, till exempel milj..

Konsumentverket vill ha tydligare märkning av däck som innehåller skadliga HA-oljor. Man vill att det ska finnas enkel och tydlig skriftlig information ute hos handlarna, en skylt med texten "Tala gärna med din återförsäljare om var du kan köpa bildäck utan miljöfarliga HA-oljor, till exempel miljömärkta däck".


En av branschorganisationerna, Däckspecialisternas Riksförbund, har ställt sig bakom Konsumentverkets förslag, medan Däckleverantörernas Förening (DF) och The Scandinavian Tire & Rim Organization (STRO) vägrar. Torsten Johansson, kanslichef på STRO, motsätter sig inte bättre miljöval när konsumenterna köper däck. Men det är viktigt att se till helheten, anser han. HA-oljorna är bara en del av den miljöpåverkan som däcken bidrar till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062