23948sdkhjf

Opel Team Sweden tar time out från STCC

Med största sannolikhet ser vi inte Opel Team Sweden på startlinjen i årets STCC-racing.— Vi gör tecknet för time out, förklarar Jan Warnestad teamchef. Tillsammans med teamets förare, norrmannen Tommy Rustad, och chefstekniker, Göran Olsson fattade man det drastiska beslutet på måndagen.

Med största sannolikhet ser vi inte Opel Team Sweden på startlinjen i åretsSTCC-racing.- Vi gör tecknet för time out, förklarar Jan Warnestad teamchef.


Tillsammans med teamets förare, norrmannen Tommy Rustad, och chefstekniker,Göran Olsson fattade man det drastiska beslutet på måndagen.- Vi ser ingen ekonomiskt realistisk chans att komma till start, tyvärr. Vijobbar dock in i det sista för att hitta samarbetspartners som gör detmöjligt att fortsätta bedriva verksamheten, säger Warnestad och fortsätter:- Synd, då vi i princip står med en färdigutvecklad bil och motor enligtSTCCs reglemente.- Det är i år vi skulle få tävla på lika villkor utan vikttillägg ellervarvtalsreducering.


- Därför känns det tråkigt att falla på mållinjen när vi verkligen skulle fåchans att kämpa i toppen, avslutar Jan Warnestad bedrövat.


Opel Team Sweden har bedrivit motorsport i 41 år och är ett av europasäldsta bilsportteam med inte mindre än 73 SM-guld i framför allt rally.


Årets STCC-säsong inleds den 22 maj på Ring Knutstorp. Dock med störstasannolikhet utan Opel Team Sweden i startlistan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078