23948sdkhjf

Bilsport Performance & Custom Motor Show drog 74.000

Bilsport Performance & Custom Motor Show besöktes av 74.150 personer under fyra påskdagar. Därmed överträffades fjolårets siffra med cirka 13 000 besökare.— Det är mycket bra, kommenterar Lasse Theander, chef för motormässan.— Vi har ökar flera år nu och det är vi riktigt nöjda med.

Bilsport Performance & Custom Motor Show besöktes av 74.150 personer under fyra påskdagar. Därmed överträffades fjolårets siffra med cirka 13 000 besökare.- Det är mycket bra, kommenterar Lasse Theander, chef för motormässan.- Vi har ökar flera år nu och det är vi riktigt nöjda med. Theander tippade faktiskt själv cirka 70 000 besökare i år, det blev alltså drygt 74.000...- Nu gäller det att komma igen med något ännu attraktivare nästa år, avslutar Lasse Theander.


Vinnare två år i rad av det prestigefyllda priset Peoples Choice, publikens val, på Bilsport Performance & Custom Motor Show, Elmia i Jönköping.- Det här är helt sanslöst, blev Davids första kommentar.När han hade lugnat ned sig lite, fortsatte den unge bilbyggaren från Listerlandet, utanför Sölvesborg:- Det här har jag inte ens kunnat drömma om. Att vinna besökarnas omröstning tvåår i sträck är ju inte klokt. Jag trodde det var helt omöjligt.


I fjol fick David Persson de flesta rösterna för sin egenhändigt byggda Audi T3. i år kom han tillbaka till Motormässan med en ombyggd Mini Cooper av 2003-års modell.Med årets utställningsbil hade David också ändrat frisyr och hårfärg, så att frillan matchade Mini Coopern!


- Jag började bygga på bilen i slutet av september och har i princip jobbat varje dag med den, berättar David Persson.Genom påskens seger i år, bestämde David att han återkommer även nästa år, 2006.- Det kommer att bli ett nybygge igen, lovar Persson.Han vill inte avslöja för mycket, men tillägger:- Det blir något med en Nissan 350 Z. det har redan börjar ta form i mitt huvud...


Motsvarande pris, Peoples Choice för motorcyklar, vanns av Anders Göth från Kimstad, utanför Norrköping.Anders visade i år upp en Harley Davidson chopper, ett bygge han lagt ned mycket tid och omsorg på.Den traditionella motormässan under påskhelgen på Elmia i Jönköping, i år för 35:e gången, innehåller ytterligare två prestigefyllda priser. Det är juryns bedömning av bästa fordon, Best in Show.Bland bilarna vann en Chevrolet Cavalier 1999, "The Evil Z24", byggd av Bob Mull, Oregon, USA.Motsvarande pris för motorcyklar vanns av Stefan Uhlén från Hammarö med sin Harley Davidson Evo, "Broken Arrow".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109