23948sdkhjf

Förslag om skatterabatt får ris och ros

Det blir både ris och ros från bilbranschen när det gäller Vägverkets förslag om sänkt fordonsskatt för miljövänliga dieslar. Bil Sweden och MRF uppger att de är positiva till förslaget om skatterabatter för miljövänliga och energieffektiva dieselbilar.

Det blir både ris och ros från bilbranschen när det gäller Vägverkets förslag om sänkt fordonsskatt för miljövänliga dieslar.


Bil Sweden och MRF uppger att de är positiva till förslaget om skatterabatter för miljövänliga och energieffektiva dieselbilar. Däremot anser man att det är orimligt att bilar som uppfyller kraven redan idag inte ska omfattas av skatterabatten. Man säger att förslaget är orättvist mot de bilköpare som varit tidigt ute med att köpa de bilar som ska gynnas. Dessutom tror man att effekten skulle bli en väsentlig marknadsstörning, eftersom köpare avvaktar med sina bilköp tills rabatten träder i kraft vid årsskiftet.


Bil Sweden och MRF vill istället att regeringen föreslår ett system som ger samma rabatt till alla bilar som uppfyller kraven.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063