23948sdkhjf

Tufft för svenskarna i WTCC-premiären

När det var dags för premiär i WTCC serien på Monza kunde att Carl Rosenblad inte komma till start efter att ha blivit påkörd bakifrån under warm up passet varvid Calles bil skadades så svårt att den inte gick att reparera till racet.

När det var dags för premiär i WTCC serien på Monza kunde att Carl Rosenblad inte komma till start efter att ha blivit påkörd bakifrån under warm up passet varvid Calles bil skadades så svårt att den inte gick att reparera till racet. Dirk Müller tog starten i det första heatet före Garcia och Farfus. Rydell tog sig upp till femte plats efter en bra start. I mål vinner Dirk Müller klart före de båda alfa åkarna Tarquini och Farfus medan Priaulx i BMW tar fjärde platsen. En bit bakom dessa kommer en ny klunga med Garcia som femma före Giovanardi, Thompson och Rickard Rydell som flaggas av som åtta med sin SEAT vilket innebar att han fick starta i pole i nästa heat. Tomas Engström med Honda slutar på en 14:e plats och tar en andra plats i Independent Cupen där Marc Hennerici är precis framför Tomas i mål med sin BMW. Jens Hellström flaggas av som 26:e förare i mål.


I andra heatet tog Rickard Rydell starten före Thompson. Giovanardi stod kvar på startlinjen men alla bakomvarande förare lyckades klara honom. Thompson tog Rydell på varv två och även Garcia kunde passera. Lite senare så fick Rickard en tryckare av Farfus och vändes ut i räcket och tvingades bryta. James Thompson leder ut på sista varvet och håller undan in i mål före Dirk Müller, Garcia, Jörg Müller, Priaulx, Gené, Zanardi och Giovanardi som kört upp sig efter startproblemen. Engström råkar tidigt ut för en påkörning bakifrån när han var först av privatförarna och fick göra ett snabbt depåstopp för att fixa ett skadat avgassystem. Även Hellström fick en smäll i sidan på första varvet och var dessutom i ett skyddsräcke men tog sig i mål precis som Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063