23948sdkhjf

MECA bygger nytt centrallager

För att möta den kraftiga expansionen investerar Meca nu i ett nytt centrallager med placering i Eskilstuna. Moving ska leverera ett automatiskt lådlager med plats för ca 82.000 plastlådor som hanteras av 5 miniloadkranar.

För att möta den kraftiga expansionen investerar Meca nu i ett nytt centrallager med placering i Eskilstuna.


Moving ska leverera ett automatiskt lådlager med plats för ca 82.000 plastlådor som hanteras av 5 miniloadkranar. Plockning av detaljer sker manuellt vid 5 st ergonomiskt väl utformade arbetsplatser. Hög effektivitet erhålls genom att godset förs automatiskt till och från plockarbetsplatsen och genom papperslös hantering. Felplock minimeras genom pick-to-light och viktkontroll av färdigplockad order.


Utrustningen styrs av Movings eget WMS-system, som även styr manuella truckar via terminaler på truckarna.


Moving har tidigare levererat liknande plocksystem till bland annat Saabs reservdelslager i Nyköping och LMG's centrallager i Kolding.


-Efter utvärderingar fann vi att Moving var den partner vi ville arbeta med, man har visat ett stort engagemang och förståelse för våra processer, vi har också haft möjligheten att besöka tidigare gjorda installationer som övertygade oss om Movings kunnande inom området, säger Rickard Grann, koncernchef på Meca.


Meca är en ledande aktör på den skandinaviska eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och tillbehör, med en kraftigt expanderande butikskedja i Skandinavien som idag omfattar 85 butiker. Inom Meca finns också en professionell och komplett verkstadskedja med närmare 600 verkstäder runt om i Skandinavien. Meca-koncernen kommer 2005 att omsätta ca 2,2 miljarder SEK via återförsäljare, franchisetagare och i egna butiker. Huvudkontoret ligger i Malmö och koncernen har idag centrallager i Malmö, Strängnäs, Viborg (DK) och Gjövik (N). Det nya lagret i Eskilstuna kommer att ersätta befintliga lager i Malmö och Strängnäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078