23948sdkhjf

Olympisk resa med Fiat 500 - Turin Peking

Den 19 april startade två italienska resenärer en 2000-milatripp med en Fiat 500 från 1973. Färden startade vid Fiats högkvarter Lingotto i Turin och målet är Peking i Kina. Färden är en symbolisk link mellan de bägge städerna som är nästa orter att vara Olympiska värdstäder.

Den 19 april startade två italienska resenärer en 2000-milatripp med enFiat 500 från 1973. Färden startade vid Fiats högkvarter Lingotto i Turinoch målet är Peking i Kina. Färden är en symbolisk link mellan de bäggestäderna som är nästa orter att vara Olympiska värdstäder.


Besättningen i Fiaten består av italienarna Danilo Elia, 32, och FabrizioBonserio, 33. Elia är en van resenär och äventyrare och har bland annatcyklat Norge runt, korsat Island på mountainbike, Nepal med motorcykel ochTibet med fyrhjulsdriven bil. Bonserio är också en driven globetrotter ochhar följt med Elia på en del av hans resor. Bilen är en 1973 års Fiat 500Rsom köpts för ändamålet. Bilen är alltså mer än 30 år gammal men har fåtten grundlig översyn med nya Fiat originaldelar på Fiat-verkstäder.


Resrutten går via Slovenien, Ungern, Ukraina, Ryssland och in i Kazakstan.Därefter följer de Kaspiska havets norra kust till Aralsjön. Sedan följerUzbekistan och städer som Bukhara, Samarkand och Khiva. Slutmålet är somsagt Peking och resan tar några månader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078