23948sdkhjf

Premiär för nya León i Barcelona

Nya Seat León premiärvisades igår (5 maj) på bilsalongen i Barcelona. Bilen har sitt ursprung i Salsaprototypen som skapades 2000. Enligt biltillverkaren har teknikerna vid företaget tekniska center i Martorell finslipat på Agile chassi-tekniken för att ytterligare förbättra väghållning och dynamis..

Nya Seat León premiärvisades igår (5 maj) på bilsalongen i Barcelona. Bilen har sitt ursprung i Salsaprototypen som skapades 2000.


Enligt biltillverkaren har teknikerna vid företaget tekniska center i Martorell finslipat på Agile chassi-tekniken för att ytterligare förbättra väghållning och dynamisk prestanda.Den oberoende främre upphängningen med Mac Pherson ben är samma som på den utgående modellen, men har nu monterats på ett nytt subchassi i aluminium. Den bakre upphängningen med tidigare tvådelade torsionsaxeln har gjorts helt oberoende på nya León med hjälp av en multilänkaxel med fyra armar.


Bilen lanseras med fyra motorer, två bensin- och två dieselmotorer. Den minsta bensinversionen har en 1,6-liters motor på 102 hk (75 kW) med indirekt insprutning, den större modellen har en 2,0-liters FSI-motor med en effekt på 150 hk (110 kW). Dieselkunder kan välja mellan 1.9 TDI med 105 hk (77 kW) och 2.0 TDI med 140 hk (103 kW). Samtliga fyra motorer uppges uppfylla Euro 4-standarderna för avgasemissioner. 1,6-liters bensinmotorn och 1,9-liters TDI-motorn har femväxlade manuella växellådor, medan de två kraftfullare modellerna (2.0 FSI och 2.0 TDI) har sex växlar. 2.0 FSI levereras antingen med en manuell växellåda eller med en automatväxellåda med sekventiell Tiptronic-funktion. 2.0 TDI lanseras med DSG-automatväxellåda eller med den traditionella manuella växellådan, båda har sex växlar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125