23948sdkhjf

Skoda Octavia får ESC

Antisladdsystemet ESC blir från juni månads produktion standardutrustning i Skoda Octavia. ESC står för Electonic Stability Control och anses vara en av de viktigaste säkerhetssystemen för att förhindra bilolyckor: När bilens olika sensorer känner av en uppkommande sladd så stryps omedelbart gaspåd..

Antisladdsystemet ESC blir från juni månads produktion standardutrustning i Skoda Octavia. ESC står för Electonic Stability Control och anses vara en av de viktigaste säkerhetssystemen för att förhindra bilolyckor: När bilens olika sensorer känner av en uppkommande sladd så stryps omedelbart gaspådraget samtidigt som ett eller flera hjul bromsas så att att sladden förhindras.


ESC-systemet i Skoda Octavia har vidareutvecklats med en säkerhetsfunktion med beteckningen DSR (Dynamic Steering Response), uppger biltillverkaren. Denna anpassar styrningen efter körförhållandet och hjälper föraren att inte svänga för mycket eller för lite. Hittills har ESC varit standardutrustning i Skoda Superb och Skoda Octavia 4X4.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11