23948sdkhjf

Försäljningen av Flexifuel igång

Volvo S40 och V50 Flexifuel kan köras dels på miljöbränslet bioetanol ( E85), dels på bensin. Detta har gjorts tekniskt möjligt genom att bilmodellernas befintliga fyrcylindriga 1,8 liters bensinmotorer på 125 hästkrafter anpassats: "Det handlar bland annat om att Flexifuel-modellerna får en unik ..

Volvo S40 och V50 Flexifuel kan köras dels på miljöbränslet bioetanol ( E85), dels på bensin. Detta har gjorts tekniskt möjligt genom att bilmodellernas befintliga fyrcylindriga 1,8 liters bensinmotorer på 125 hästkrafter anpassats: "Det handlar bland annat om att Flexifuel-modellerna får en unik bränslepump samt att vissa packningar i motorn bytts ut", förklarar Henrik Nedoh, produktchef för Volvo S40 och V50 på Volvo Personbilar Sverige.


Den planerade årsvolymen ligger kring 4.000 bilar av de båda modellerna tillsammans. Det betyder ungefär en fjärdedel av den totala försäljningen för Volvo S40 och V50 som ligger på16.000 bilar. Försäljningen av de båda modellerna startade i dagarna. Produktionen kommer igång under hösten. I början av nästa år levereras de första bilarna ut till kunderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063