23948sdkhjf

Nu kommer nya Cayman S

Från den 25 november 2005 kommer Porsche att utöka sitt modellprogram med nya Cayman S. Denna tvåsitsiga sportbil är baserad på Boxster-modellen och får en nyutvecklad, 6-cylindrig boxermotor, som ur en cylindervolym på 3,4 l utvecklar en effekt på 295 hk (217 kW).

Från den 25 november 2005 kommer Porsche att utöka sitt modellprogram med nya Cayman S. Denna tvåsitsiga sportbil är baserad på Boxster-modellen och får en nyutvecklad, 6-cylindrig boxermotor, som ur en cylindervolym på 3,4 l utvecklar en effekt på 295 hk (217 kW). Detta drivaggregat imponerar med sin höga och konstanta dragkraft, framför allt i låg- och mellanvarvsregistret. Bilen får en topphastighet på 275 km/h, och mittmotorn med manuell växellåda accelererar sportbilen från 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder. Tack vare Porsche-systemet VarioCam Plus för variabel inställning av insugningsventilerna och variabla ventillyft ger motorn ett vridmoment på 340 Newton-meter, som står till förfogande mellan 4 400 och 6 000 varv per minut. VarioCam Plus har hittills varit förbehållet 61;11-modellerna60;. För kraftöverföringen svarar en från Boxster S känd men för Cayman S vidareutvecklad, 6-växlad manuell växellåda, med korta växelspaksrörelser och precisa växellägen. Bilen kan, för den som så önskar, alternativt utrustas med den välkända, 5-växlade automatväxellådan Tiptronic S, som kan växlas mycket sportigt med vippströmbrytare i rattekrarna. Tiptronic S-växellådan har anpassats speciellt för denna Sportcoupé, och den har samtidigt fått en ny, elektrohydraulisk styrning.


Redan vid en första anblick känns Cayman S lätt igen som en Porsche sportbil. Men samtidigt skiljer den sig, med sin självständiga design, tydligt från Boxster- och 911 Carrera-modellerna. Den nya fronten präglas av de ovala huvudstrålkastarna och de väl synliga luftintagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078