23948sdkhjf

Ny Hyundai-återförsäljare i Sundsvall

Bilcenter i Sundsvall AB tar med omedelbar verkan hand om Hyundai-försäljningen i Sundsvall. Hyundai-försäljningen kommer att bedrivas från tidigare återförsäljare Bilduons lokaler och även den tidigare personalen kommer att fortsätta.

Bilcenter i Sundsvall AB tar med omedelbar verkan hand om Hyundai-försäljningen i Sundsvall. Hyundai-försäljningen kommer att bedrivas från tidigare återförsäljare Bilduons lokaler och även den tidigare personalen kommer att fortsätta. Verkstaden finns också kvar i samma lokaler


Bilcenter AB bildades 2001 och har sedan dess sålt Toyota i Sundsvall, sedan årsskiftet också i Härnösand.


Ägarna är Leif Persson och sonen Patrik. Tillsammans har dom drivit företaget sedan 2001 och Leif som är VD för företaget är också den som har längst erfarenhet från branschen. Han har 43 års erfarenhet i bilbranschen till en början sysslade han med ekonomi men har också provat på att arbeta som säljare företrädelsevis företagsförsäljning.


Patrik har varit i fastighetsbranschen tidigare men sadlade om och är nu aktiv i familjeföretaget. Bilcenter i Sundsvall AB omsätter idag 148 miljoner kronor och har 34 anställda. Man säljer 500 nya Toyota årligen, och ungefär 600 begagnade bilar, och är idag marknadsledare på distriktet.


Man beräknar att sälja ungefär 150 nya Hyundai-bilar per år.


"Toyota och Hyundai är ju de märken som växer mest i Europa just nu. Det var inget svårt beslut vi stod inför, när vi fick möjlighet att ta hand om Hyundai-försäljningen. Det koreanska bilmärket blir ett perfekt komplement till Toyota", säger Patrik Persson.ooOoo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063