23948sdkhjf

Sydkrafts biogas till fordon ökade med 60 procent

Sydkraft meddelar att försäljningen av biobaserad fordonsgas uppgick till 565.000 normalkubikmeter under det första kvartalet 2005, en ökning med drygt 60 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Sydkraft meddelar att försäljningen av biobaserad fordonsgas uppgick till 565.000 normalkubikmeter under det första kvartalet 2005, en ökning med drygt 60 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Enligt egna uppgifter har denna biogas minskat vägtrafikens klimatpåverkande koldioxidutsläpp med cirka 1 300 ton.


Sydkraft planerar för en fortsatt kraftig produktionsökning av biobaserad fordonsgas. Med stöd av EU planerar man att leverera upp till två miljoner normalkubikmeter biogas genom Malmös gasnät. Den här enskilda åtgärden sägs kunna ersätta cirka två miljoner liter bensin och därmed minska de klimatpåverkande utsläppen med nära 5 000 ton per år.


I många kommuner parkerar gasbilsägare gratis och skattereglerna för den som väljer en gasdriven tjänstebil är mycket förmånliga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079