23948sdkhjf

Rickard Rydell åter bäste SEAT-förare i WTCC

VM i standardbilsracing, när serien gästade Imola i Italien. Svensken tog fem nya VM-poäng som fyra i det andra heatet. I den första tävlingen slutade Rydell nia. Fabrizio Giovanardi segrade i heat ett och Dirk Müller i race två.— Det var ett bra andrarace.

VM i standardbilsracing, när serien gästade Imola i Italien. Svensken tog fem nya VM-poäng som fyra i det andra heatet. I den första tävlingen slutade Rydell nia. Fabrizio Giovanardi segrade i heat ett och Dirk Müller i race två.


- Det var ett bra andrarace. Fick en bra start och plockade några placeringar fram till sista varvet då jag låg sexa när Farfus körde på Zanardi. Där fick jag två placeringar till skänks och slutade fyra, berättar Rickard.


Tävlingarna avgjordes under gassande sol och inne i Rickards SEAT Toledo var det 73 grader varmt under racen! Kanske en bra förberedelse till nästa tävling som går i Mexiko i midsommarhelgen om fyra veckor.


- Ingen har kört på banan så vi vet inte vilka bilar den kommer passa. Innan Mexiko ska vi även hinna testa vår nya SEAT Leon som vi ska tävla med i höst, så särskilt mycket ledighet blir det inte.


Efter fyra av tio tävlingshelger ligger Rydell med 24 poäng på en åttondeplats i VM-sammandraget som leds av Dirk Müller på 47.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079