23948sdkhjf

Miljöbästa Bil 2005 utsedd

Gröna Bilisters årliga granskning "Miljöbästa Bil" visar att det finns miljöbilar i varje storleksklass med samma komfort och säkerhet som gammaldags bilar— men med kraftigt reducerad miljöpåverkan.

Gröna Bilisters årliga granskning "Miljöbästa Bil" visar att det finns miljöbilar i varje storleksklass med samma komfort och säkerhet som gammaldags bilar - men med kraftigt reducerad miljöpåverkan.


Utmärkelsen Miljöbästa Bil tilldelas Fiat Punto Bi-Power, som har lägst utsläpp av koldioxid av alla bilar på den svenska nybilsmarknaden.


Årets Nykomling tilldelas Saab 9-5 Biopower med motiveringen "Detta fordon erbjuder ett miljöbättre alternativ till en köpstark och inflyteserik grupp i samhället. Ett fordon där ingenjörskonsten visat att miljöbättre är både starkare och vänligare mot vår omgivning."


Marknadens Val tilldelas Ford Focus Flexifuel med motiveringen "År 2004 togs den svenska bilmarknaden med storm. Ett fordon som inte var "alternativet" utan som var normen. Detta tack vare ett bilföretag som vågade lita till köparnas miljöintresse och kunskap."


Minibilar vinns av Smart Fortwo.


Småbilar vinns av Fiat Punto Bi-Power.


Mellanklassen vinns av Opel Astra CNG.


Stora mellanklassen vinns av Volkswagen Golf Variant BiFuel.


Storbilsklassen vinns av Volvo S80 Bi-Fuel.


Familjebussar vinns av Opel Zafira CNG.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079