23948sdkhjf

Nytt system ska skydda mot voltningsolyckor

På den internationella konferensen för bilsäkerhet Enhanced Safety of Vehicles (ESV) i Washington, USA, visades ett nytt säkerhetsbälte och ny krockkudde som ska skydda vid voltningsolyckor.

På den internationella konferensen för bilsäkerhet Enhanced Safety of Vehicles (ESV) i Washington, USA, visades ett nytt säkerhetsbälte och ny krockkudde som ska skydda vid voltningsolyckor. Bakom systemet står Autoliv: "Vi började med att helt enkelt vända på det traditionella säkerhetsbältet så att diagonalbältet ligger över förarens högra axel och fäster i stolsryggen istället för i dörrstolpen", förklarade docent Ola Boström, som presenterade en rapport med testresultaten på ESV-konferensen.


Autoliv har placerat en liten krockkudde på insidan av ryggstödet (det vill säga på den högra sidan av förarens stolsryggen i en vänsterstyrd bil). Denna sidokrockkudde (Side-Support Airbag, SSA) ska stötta den bilåkande så att diagonalbältet inte skadar nacke och hals. Dessutom spänns bältet upp med hjälp av en pyroteknisk bältessträckare som kan spännas upp till 15 centimeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078