23948sdkhjf

Ägare till Peugeot 307 kallas till verkstad

Ett tiotal  Peugeot 307 av de 28.000 bilar som rullar på svenska vägar har drabbats av kortslutning som har orsakat en antändning under motorhuven. Peugeot har undersökt de drabbade bilarna och kunnat identifiera att kortslutningen uppkommit på grund av korrosion på de elektriska kopplingarna vid s..

Ett tiotal Peugeot 307 av de 28.000 bilar som rullar på svenska vägar har drabbats av kortslutning som har orsakat en antändning under motorhuven. Peugeot har undersökt de drabbade bilarna och kunnat identifiera att kortslutningen uppkommit på grund av korrosion på de elektriska kopplingarna vid styrservopumpen. Korrosionen orsakas av fukt i kombination med de höga halterna vägsalt på våra vägar. Kortslutningen har inte inträffat under färd utan endast då bilen stått parkerad och inga människor uppges ha kommit till skada.


Peugeot kommer att brevledes kalla in de berörda Peugeot 307-ägarna till verkstaden under de närmaste veckorna. Det är endast Peugeot 307 med 1,6-liters och 2,0-liters motor som är tillverkade före juni 2003 som berörs av återkallelsen. Totalt rör det sig om 13 167 bilar. Peugeot står för hela kostnaden för åtgärden.


För de berörda 307-ägare som önskar en gratis kontroll av den aktuella komponenten, i väntan på återkallelsen, kommer Peugeot-verkstäderna i hela landet att hålla extra öppet under den närmaste tiden, inklusive under den kommande helgen den 18-19 juni. Bilägarna kommer att informeras om detta via brev.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173