23948sdkhjf

Vd-byte på Svenska Volkswagen

Urban Erdtman, vd för Svenska Volkswagen AB, avgår som planerat med pension i år. Tidpunkten för avgången har fastställts till den 31 juli 2005. Urban Erdtman tillträdde som vd för Svenska Volkswagen AB i augusti 2001.

Urban Erdtman, vd för Svenska Volkswagen AB, avgår som planerat med pension i år. Tidpunkten för avgången har fastställts till den 31 juli 2005. Urban Erdtman tillträdde som vd för Svenska Volkswagen AB i augusti 2001. Han kommer närmast att ingå i ett antal av Scanias europeiska dotterbolagsstyrelser.


Till efterträdare har Birger Skjellvik utsetts. Birger Skjellvik har ett långt förflutet i bilbranschen, bland annat som vd och koncernchef för Möller-gruppen i Norge, företagsgruppen som, bland andra verksamheter, är importör och generalagent för Volkswagen-gruppens varumärken i Norge. Birger Skjellvik har också varit vd för ett antal återförsäljarföretag, och han var under fyra år vd för den största återförsäljaren av Volkswagen/Audi i Norge. Däremellan har han också varit vd och koncernchef för Volvos norska generalagent, Volvo Personbilar, Norge, AS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078