23948sdkhjf

Sandström vann STCC på Anderstorp

Edward Sandström, en av de fyra berömda STCC-förarna från Örebro, segrade när svensk bilsports kungaklass gjorde come back efter fem år på Scandinavian Raceway. De 10.050 åskådarna trodde länge att de skulle få se Volvo köra hem en dubbelseger när stallkompisen bröt.

Edward Sandström, en av de fyra berömda STCC-förarna från Örebro, segrade när svensk bilsports kungaklass gjorde come back efter fem år på Scandinavian Raceway. De 10.050 åskådarna trodde länge att de skulle få se Volvo köra hem en dubbelseger när stallkompisen bröt.


- Innan start trodde jag definitivt att jag skulle vinna, säger EdwarD26-åringen som startade trea, låg inledningsvis fyra. Efter fyra varv låg han tvåa efter kört om Johan Stureson, på åttonde gick han upp i ledning och tog första segern sen 2002. Det var då han vann för Volvo i STCC-finalen. Sen försvann han ut i Europa för att bli formelbilsstjärna. En karriär som blev motig värre och i år återvände han hem och tog över Janne "Flash" Nilssons plats i Volvo-teamet.- Bilen är oerhört lättkörd och vi visste att det kunde bli hur bra som helst.Omständigheterna, inte bilen, gjorde att han blev trea på Knutstorp och försvann bort i andra löpet i Karlskoga.- Men det var jätteskönt att vinna, jag är helt nöjd.Men egentligen var han länge inställd på en andra plats. Anledningen var stallkompisen Robert Dahlgren som startade fyra och redan på andra varvet var i ledning.- Jag började nästan koppla av, det kändes lugnt, säger "Robban" vars mardrömsstart på årets säsong fortsatte när motorn tvärdog på åttonde av tolv varv.Tvåa i mål skåningen Johan Stureson i Peugeot, som startade från pole position efter blivet femma och etta i kvalracen. Detta sedan allt gått fel under lördagen.- Jag är jättenöjd, bilen går perfekt och nu ser vi framemot Falkenberg om tre veckor.Johan Stureson som låg trea när han gick i närkamp med Tommy Rustad om andra platsen. Bilarna slog ihop och Rustad åkte av banan.- Hjulen slog ihop och något brast hos honom, det är inget att snacka om, säger Johan.Trea i mål Thed Björk, BMW, som startade nia efter haft missflyt i kvalsystemet.- Jag trodde det skulle vara svårare i i finalen, men vilken härlig helg, säger Thed som efter tre av åtta tävlingar leder STCC-mästerskapet med sju poäng före Edward Sandström, som är en poäng före Johan Stureson.Fyra i finalen i Anderstorp nykomlingen Daniel Haglöf, Honda, som hade en stentuff fight med mästerskapsledande Thed Björk:- Det var riktigt roligt att kunna ge Björk en fight,säger han.Femma Tommy Kristoffersson före Tomas Engström, som kraschade och fick en riktig lufttur i kvalet. Hann reparera och kom till finalen där han startade tolva.Tvåfaldige mästaren Fredrik Ekblom blev inledningsvis påkörd och hamnade i sandfållan. Av på första varvet åkte även Janne "Flash" Nilsson. Fjolårsmästaren Richard Göransson fick också en smäll i kalabaliken på första varvet varvid styrstaget brast, åtta i mål.STCC fortsätter nu om tre veckor till Falkenberg med redan nu uttrycker förarna oro för den nya kurvan som byggts på startrakan för att få ned farten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063