23948sdkhjf

Mazda5 - introduceras i september

Nya Mazda5 marknadsförs som en flexibel familjebil med 6+1 sittplatser. Introduktionen sker i början av september med två bensinmotorer. I november kommer två turbodieslar med commonrail-teknik och miljövänligt partikelfilter. Bensinmotorerna i nya Mazda5 kommer från Mazdas MZR-serie och är på 1.

Nya Mazda5 marknadsförs som en flexibel familjebil med 6+1 sittplatser. Introduktionen sker i början av september med två bensinmotorer. I november kommer två turbodieslar med commonrail-teknik och miljövänligt partikelfilter.


Bensinmotorerna i nya Mazda5 kommer från Mazdas MZR-serie och är på 1.8 respektive 2.0 liters cylindervolym. De har dubbla överliggande kamaxlar och cylinderblock i aluminium. Effekten är 115 respektive 145 hk. Den genomsnittliga bensinförbrukningen är låg, 7,9 liter/100 km, respektive 8,2 och CO2-utsläppen 190 g/km, respektive 198.


Bilen kommer att säljas i Sverige i tre utrustningsnivåer, Comfort, Touring och Sport. Samtliga bilar som tas in till Sverige har som standardutrustning bland annat låsningsfria ABS-bromsar med bromskraftsfördelning (EBD) och nödbromsassistans (EBA), stabilitetskontroll (DSC) med antispinn (TCS) samt krockkuddar och trepunkts säkerhetsbälten. Garantipaket: 3 års (eller 10 000 mils) nybilsgaranti, 12 års rostskyddsgaranti, 3 års lackgaranti, 3 års vagnskadegaranti och 3 års Mazda Assistansservice.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063