23948sdkhjf

Nytt forskningscentrum inom Telematik och ITS

Vägverket och Stiftelsen Teknikdalen i Borlänge har skrivit avtal om ett nytt forsknings- centrum inom området information och kommunikation för ledning och styrning av trafik. Centrumet har fått namnet TTS (Transport Telematics R&D Group Sweden).

Vägverket och Stiftelsen Teknikdalen i Borlänge har skrivit avtal om ett nytt forsknings-centrum inom området information och kommunikation för ledning och styrning av trafik.


Centrumet har fått namnet TTS (Transport Telematics R&D Group Sweden). Här ska man bedriva forskning om hur den moderna informations- och kommunikationstekniken ska kunna utnyttjas för planering, ledning och utnyttjande av vägtransportsystemet. Det kan till exempel handla om stöd till bilförare, trafikantinformation, information till turister, styrning av godstransporter och trafikstyrning för polis, räddningstjänst och Vägverkets fordon. Det kan också handla om att ta fram tjänster och produkter som gör det lättare för barn, äldre och funktionshindrade att resa eller för pendlare eller färdtjänst att samordna resor. TTS är ett samarbete mellan 17 universitet och högskolor, forskningsinstitut och konsultföretag med forskarkompetens. Resultaten kommer att presenteras i skriftliga rapporter och vid konferenser och seminarier. De ska även göras mer allmänt tillgängliga i populärvetenskapliga artiklar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063