23948sdkhjf

Autoliv bygger ny fabrik i Rumänien

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv Inc. har beslutat att öppna en ny fabrik i Rumänien. Fabriken kommer att tillverka gasgeneratorer till krockkuddar och kommer att bli den första av sitt slag i ett låglönekostnadsland.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv Inc. har beslutat att öppna en ny fabrik i Rumänien. Fabriken kommer att tillverka gasgeneratorer till krockkuddar och kommer att bli den första av sitt slag i ett låglönekostnadsland. Etableringen kommer att ge Autoliv möjlighet att köpa in komponenter i Östeuropa samtidigt som de interna produktionskostnaderna kan minskas.


Den nya fabriken kommer att ligga i Brasov i Rumänien där Autoliv sedan tidigare har två anläggningar. En bilbältesfabrik är under utbyggnad samt dessutom upprättas en fabrik för vävning av bältesband.


Produktionsstart blir i mitten av 2006 och produktionskapaciteten bedöms bli 15 miljoner gasgeneratorer om året vilket medför en 40 procentig ökning av Autolivs produktionskapacitet för gasgeneratorer i Europa. Den nya anläggningen kommer att behöva omkring 500 anställda och kräva en investering på 13 MUSD.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063