23948sdkhjf

Service för svenska MG Rover-ägare säkrad

Svenska MG Rover-ägare säkras reservdelar och service hos kvalificerade verkstäder, meddelar den norske MG Rover-importören. Efter konkursen av Britt Automobil AB (MG Rover Bilimport) har MG Rover i Norge erbjudit ett avtal till de Svenska MG Rover Serviceverkstäderna.

Svenska MG Rover-ägare säkras reservdelar och service hos kvalificerade verkstäder, meddelar den norske MG Rover-importören.


Efter konkursen av Britt Automobil AB (MG Rover Bilimport) har MG Rover i Norge erbjudit ett avtal till de Svenska MG Rover Serviceverkstäderna. Med detta avtal kommer Svenska MG- och Roverbilägare att kunna säkra både teknik och reservdelar framöver. MG Rover importören i Norge startade Autoindustri (Sverige) AB 1 juni, 2005 för att svara för reservdelar, teknisk support, garantin och tidigare ingångna avtal beträffande vagnskadegarantin. MG Rover i Norge har erfarenhet av dessa bilar sedan 1954, och påverkas inte av MG Rover Groups konkurs. Autoindustri AB har idag avtal med 32 Auktoriserade MG Rover-verkstäder i Sverige.


Den 2-åriga nybilsgarantin är för många MG Rover ägare löst genom en uppgörelse mellan svenska återförsäljare, Autoindustri AB och Fragus Warranty Group. För ett mindre antal konsumenter där återförsäljaren inte vill vara med på uppgörelsen, finns ingen garanti. Bilägarna kan personligen teckna en försäkring genom Fragus Warranty Group. Om det inte tecknas en försäkring är det säljande företag som ansvarar för garantikostnaden enligt konsument köpslagen. Tidligare ingångna avtal beträffande den 3 åriga Vagnskadegaranti fortsätter att gälla som tidigare, med Folksam som ansvarigt försäkringsbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.05