23948sdkhjf

Första Rallyt i Österlen

Svampabanan i Tomelilla är välkänd i SM-sammanhang— i Rallycross. Nu på lördag blir det Rally istället och de beryktade länsmannaryggarna på klassiska Kronovall blir med, även om fartsträckan nu heter Svennahultet.

Svampabanan i Tomelilla är välkänd i SM-sammanhang - i Rallycross. Nu på lördag blir det Rally istället och de beryktade länsmannaryggarna på klassiska Kronovall blir med, även om fartsträckan nu heter Svennahultet.


Medan South Swedish Rally hade sitt högkvarter i Kristianstad var Kronovall en avgörande sträcka. Den som klarar att flyga över första krönet utan att landa för hårt på andra och rulla på det tredje, brukar ha en rejäl segerchans. - De nya, unga pågarna har inte råkat illa ut här. Men det var en dyr sträcka då den var onotad, säger Villy Jönsson som arbetat med banläggning sedan 1964.Trots att förarna kör med noter och får köra igenom sträckan en gång innan start, är det normala facit att ett par, tre stycken ekipage ändå mister hoppet därute på Svennahultet. Och får bogseras därifrån.


En annan utslagsgivande sträcka blir SS 12 där förarna måste växla mellan olika tempon och körstilar. Den är också tävlingens längsta med sin 11,89 km.Kortast är publikprovet på Svampabanan, där åtskilliga kamper utkämpats i Rallycross.


Senast förra året hade Tomelilla MK en av SM-deltävlingarna i Rallycross där. EM har klubben också kört, liksom VM i motocross. Men aldrig tidigare en hel SM-rallytävling med start och mål på Svampabanan samt alla specialsträckor på Österlen.För att klara arrangemanget, och få fram alla funktionärer som behövs, har Tomelilla MK den här gången stor hjälp av Trelleborgs MK och Simrishamns MK.Tävlingen startar 09.00 på lördag och målgång är beräknad till 18.00, också den på Torget i Tomelilla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078