23948sdkhjf

Ny bensin spränger 12-kronorsvallen

Det är skillnad på bensin och bensin, säger Shell. Och bensin som ger extra prestanda och körglädje kostar. Närmare bestämt 50 öre mer per litern än blyfri 98 bensin. På måndag 22 augusti lanserars Shell V-Power, en 99-oktanig blyfri bensin (miljöklass 1).

Det är skillnad på bensin och bensin, säger Shell. Och bensin som ger extra prestanda och körglädje kostar. Närmare bestämt 50 öre mer per litern än blyfri 98 bensin. På måndag 22 augusti lanserars Shell V-Power, en 99-oktanig blyfri bensin (miljöklass 1). Enligt bensinbolaget har bensinen tagits fram speciellt för att ge bilen mer kraft och bättre acceleration. Därmed sprängs 12-kronorsvallen med motiveringen att forskning och utveckling kostar pengar. Utvecklingsmetoden är hämtad från F1-samarbetet med Ferrari. Förutom det höga oktantalet bidrar friktionssänkande beståndsdelar till att motorn går lättare, lovar bolaget. Den nya bensinen sägs dessutom ge förbättrad renhet i motorn.


Det nya bränslet introduceras i ett första steg på alla bemannade bensinstationer i och söder om Sundsvall, undantaget Gotland och ersätter Blyfri 98.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064