23948sdkhjf

Rymlig prestanda-suv

Audi Q7 lanseras främst som en flexibel prestandabil. Suven är drygt fem meter lång, knappt två meter bred och har en hjulbas på tre meter. Inuti bilen finns tre sätesrader där sju personer får plats.

Audi Q7 lanseras främst som en flexibel prestandabil. Suven är drygt fem meter lång, knappt två meter bred och har en hjulbas på tre meter. Inuti bilen finns tre sätesrader där sju personer får plats. Sätena i mitten av bilen är individuellt justerbara framåt och bakåt ochde bakre sätesraderna kan fällas plant.


Två motoralternativ erbjuds. Bensinalternativet är en nyutvecklad 4,2-liters V8 med FSI-direktinsprutning. Den utvecklar 257 kW (350 hk) och når ett maximalt vridmoment på 440 Newtonmeter. Dieselalternativet är en sexcylindrig 3,0 TDI-motor med common rail-insprutning. Båda motorerna fördelar ut sin kraft via en sexväxlad tiptroniclåda.


Audi Q7 har den permanenta fyrhjulsdriften quattro som standard och kommer med senaste generationens Torsen-differential där drivkraften i normalfall fördelas 40:60 (fram:bak). 18-tums lättmetallfälgar med däck i dimensionen 235/60 (V8-modellen: 255/55) är standard. Den är även standardutrustad med MMI-kontrollenheten som nu kan byggas ut i två steg för att omfatta ännu fler funktioner.


De första leveranserna sker under första kvartalet 2006. Svenskt pris är ännu ej fastställt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063