23948sdkhjf

Rikstäckande Viltolyckskampanj

SES-gruppens medlemmar har startat en gemensam insats för att informera om viltolycksfrågor. Hur man exempelvis ska gå till väga vid en viltolycka för att minska lidandet hos trafikskadat vilt och vilka konsekvenserna kan bli om man inte gör det.

SES-gruppens medlemmar har startat en gemensam insats för att informera om viltolycksfrågor. Hur man exempelvis ska gå till väga vid en viltolycka för att minska lidandet hos trafikskadat vilt och vilka konsekvenserna kan bli om man inte gör det. Målet är att 100 000 trafikanter ska informeras under veckan.


- Vi får signaler från hela landet att det blir allt sämre med markeringen efter viltolyckorna. Våra eftersöksjägare och polisen träffar också på många döda djur längs vägarna som över huvud taget inte anmälts som påkörda, säger Lars Sävberger verksamhetsledare för SES-gruppen. Detta innebär att de djur som inte dödas direkt i olyckan får lida helt i onödan innan eftersöksjägarna kommer till rätt plats.


Ett mycket effektivt sätt att minska risken för viltolyckor är att vara observant och sänka hastigheten från skymning till gryning då djuren är mest aktiva och rör på sig, menar Lars Sävberger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094