23948sdkhjf

Största etanolstationen invigs

Fredagen den 26 augusti inviger OKQ8 den nya etanolstationen vid Globen i Stockholm. Med åtta etanolpumpar blir den störst i Sverige. Det innebär att OKQ8 nu har 100 av totalt cirka 250 etanolstationer runt om i Sverige.

Fredagen den 26 augusti inviger OKQ8 den nya etanolstationen vid Globen i Stockholm. Med åtta etanolpumpar blir den störst i Sverige. Det innebär att OKQ8 nu har 100 av totalt cirka 250 etanolstationer runt om i Sverige. Satsningen innebär att det är lättare än någonsin att välja ett miljöbra bränsle.


- Det här är ett naturligt steg för oss, vi vill befästa vår ställning som det bolag som ger kunderna det bästa utbudet av alternativa drivmedel, menar Camilla Slunge Dowling, miljöchef på OKQ8. Vår målsättning är att erbjuda det miljöbästa bränslet till varje motor och varje situation.


OKQ8 är störst på etanol i Sverige, av totalt ca 250 pumpar i Sverige finns 100 på OKQ8- stationer. - Vi satsade tidigt på att bygga ut stationsnätet för att inte begränsad tillgång på etanol skulle bromsa utvecklingen, säger Camilla Slunge Dowling. Med hela åtta etanolpumpar blir Globen den största etanolstationen i Sverige. Minskar utsläpp och höjer effektenEtanol är ett biobaserat drivmedel, vilket innebär att utsläppet av växthusgaser reduceras kraftigt jämfört med om bensin eller diesel används. Det är det bästa alternativet som flest människor har tillgång till just nu. Dessutom håller Etanol E85 ett högre oktantal än vanlig bensin, över 100 oktan, vilket ger extra hästkrafter.


Bland övriga nyheter vid globen märks bland annat spolarvätska i pump, nya "gör det själv"- platser och möjlighet att köpa mat från Sandys, nyheter som även kommer på andra OKQ8- stationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063