23948sdkhjf

Tre biltillverkare samutvecklar hybridteknik

DaimlerChrysler AG, BMW Group och General Motors Corporation har skrivit under en överenskommelse om gemensam utveckling av hybridteknik för fordonsbruk. Samarbetet syftar till att påskynda utvecklingen genom att utnyttja de tre koncernernas expertis inom området.

DaimlerChrysler AG, BMW Group och General Motors Corporation har skrivit under en överenskommelse om gemensam utveckling av hybridteknikför fordonsbruk. Samarbetet syftar till att påskynda utvecklingen genom attutnyttja de tre koncernernas expertis inom området.


Syftet med samarbetet är att ta fram en tvåstegs hybridteknik som minskarbilarnas bränsleförbrukning utan att inverka negativt på körbarheten.Hybridtekniken kommer att vara i grunden gemensam men företagen kommer attanvända den med säkerställande av bilmärkets interna krav ochspecifikationer.De ingående delarna kommer att utvecklas på GM, DaimlerChrysler och BMWHybrid Development Center i Troy, Michigan. Hybrid Development Center kommerockså att få ansvaret för anpassningen av systemet, som bland annat bestårav elektriska motorer, elektronik, systemövervakning och kablage.Konstruktionen kommer att vara anpassningsbar till en rad olika bilar ochgenom utnyttjande av gemensamma underleverantörer kan priserna hålla nere.Två-stegstekniken innebär att i stadstrafik och i köer kan kommandehybridmodeller drivas av antingen två elektriska motorer, av enbartförbränningsmotorn eller med en kombination av båda. På lands- och motorväganvänds steg två som innebär att förbränningsmotorn driver bilen men vidstora kraftuttag '' exempelvis omkörningar, motlut eller släpvagnsdragning ''finns kraften från elmotorerna att tillgå. Andra steget minimerarförbrukningen och maximerar effekten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078