23948sdkhjf

Vinnaren i SM för bussförare korad

I samband med att Svenska Lokaltrafikföreningen, SLTF, firade 100-årsjubileum delade Infrastrukturminister Ulrica Messing ut pris till landets bästa bussförare. Segraren blev Petter Kans från Connex i Finspång.

I samband med att Svenska Lokaltrafikföreningen, SLTF, firade 100-årsjubileum delade Infrastrukturminister Ulrica Messing ut pris till landets bästa bussförare. Segraren blev Petter Kans från Connex i Finspång. Två av tävlingsmomenten ingår i den förarcertifiering som nu successivt införs i hela i Sverige. Hittills har cirka 2 700 bussförare certifierats.


- Drygt 1 miljard resor görs med kollektivtrafiken årligen och bussföraren har en nyckelroll för att skapa en trygg och säker miljö. Branschen är beroende av duktiga förare och därför satsar vi nu på att certifiera förarna, säger Gunnel Westlind, på Kollektivtrafikens Utbildningsorganisation, Kollega. SM för bussförare är en aktivitet i det nationella arbetet.


SM för bussförare fokuserar på hela den kompetens som en bussförare behöver ha, från bemötande av olika kundgrupper, att framföra bussen på ett säkert och miljöanpassat sätt, till att kunna ta hand om resenärer som drabbas av akuta sjukdomstillstånd. Arrangör av tävlingen är Kollega i samarbete med Svenska Lokaltrafikföreningen (SLTF) och Bussbranschens Riksförbund (BR).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078