23948sdkhjf

Unik Jeep-installation i Malmö

Den som besöker DaimlerChryslers försäljningsanläggning i Malmö, får se en helt unik installation. Högt uppe på vad som ser ut som ett "plocke-pinn" av stockar, står en Jeep®, som backas på plats varje morgon.

Den som besöker DaimlerChryslers försäljningsanläggning i Malmö, får se en helt unik installation. Högt uppe på vad som ser ut som ett "plocke-pinn" av stockar, står en Jeep®, som backas på plats varje morgon.


Den unika installationen är dock i högsta grad solid och byggd av Webber Arnold, en av världens främsta konstruktörer av off-road banor. Och Malmö är först i världen med något liknande.


Den tvärt lutande off-roadkonstruktionen av furustockar ser vid en första anblick ut att vara en ren slump. Men när man tittar närmare så ser man att detta är en oerhört avancerad konstruktion. De 35 fyra meter långa stockarna är handbarkade med gamla, traditionella verktyg för att bevara deras utseende och karaktär. Därefter har de behandlats för att stå emot väder och vind, och bultats och bundits ihop för att klara belastningen av den 2,5 ton tunga bilen.Varje morgon backas Jeepen upp, och varje kväll körs den ner. Inget fusk!


- Vi är oerhört stolta över att ha en Webber Arnold-Jeepramp i Malmö. Han är en av de främsta i världen på off-road konstruktioner. När man ser Jeepen stå på rampen får man också en klar känsla för vad den kan i terrängen säger Bernt Schmidt, direktör vid DaimlerChrysler Försäljnings AB i Malmö.


Webber Arnold är en legend i off-roadsammanhang. Han började med att köra motorcykel off-road, men efter en skada riktade han sin karriär mot berömda Camel Trophy. Han deltog i Afrikatävlingen1991 och var sedan tränare för det amerikanska laget under resten av 1990-talet. När Camel Trophy lades ner anställdes han i Chrysler Group och har sedan dess ägnat sig åt att skapa off-road banor världen runt, i synnerhet i samband med olika Jeepaktiviteter. Han har konstruerat de omtalade Jeep Experience-banorna och även den svenska Jeep Academy-banan som finns i Grythyttan.


- Till vintern kommer rampen även att belysas. Vi är övertygade om att installationen kommer att väcka besökarnas och kundernas uppmärksamhet och nyfikenhet för Jeep, avslutar Bernt Schmidt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062