23948sdkhjf

TransportGruppen satsar på lärarpraktik

Rollen som fordonstekniker genomgår en omfattande förändring. Den snabba teknikutvecklingen och kundernas ökade krav på service ställer helt nya krav på yrket och för att möta dessa måste utbildningen förändras.

Rollen som fordonstekniker genomgår en omfattande förändring. Den snabba teknikutvecklingen och kundernas ökade krav på service ställer helt nya krav på yrket och för att möta dessa måste utbildningen förändras. Som en i raden av förbättrande utbildningsåtgärder, satsar nu TransportGruppen på praktik för att fördjupa lärarnas kompetens, förbättra utbildningen och behålla en konkurrenskraftig industri.För att säkerställa att nyutexaminerade fordonstekniker levererar den kompetens som fordonsbranschen behöver tar TransportGruppen initiativ till lärarpraktik ute på företagen. Genom initiativet kommer lärare kunna praktisera ute på företagen under en period, för att ta del av de kunskaper som företagen besitter, och som lärare behöver för att hålla sig uppdaterade med den nya tekniken.


-Den tekniska utvecklingen går snabbt och fordonsbranschen har idag ett allt starkare fokus på bland annat miljö och säkerhet. Företagen ställer dessutom höga krav på att medarbetarna har teknisk kompetens, kundkännedom, logiskt tänkande, såväl som bra kunskaper i engelska, matte samt svenska i tal och skrift, säger Peter Jeppsson, VD TransportGruppen.


Under hösten planerar TransportGruppen en rad aktiviteter för att locka lärare till företagen, exempelvis utspel under Skolforum samt riktade informationssatsningar till lärare och medlemsföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068