23948sdkhjf

Nya Fiat Doblò utsedd till International Van of the Year 2006

Nya Fiat Doblò Cargo har av en internationell jury utsetts till "International Van of the Year 2006". Priset utdelades i samband med invigningen av 2005 European Transport Show i Amsterdam.

Nya Fiat Doblò Cargo har av en internationell jury utsetts till"International Van of the Year 2006". Priset utdelades i samband medinvigningen av 2005 European Transport Show i Amsterdam. Juryn bakomutnämningen består av journalister från 19 europeiska länder ochspecialister på lätta transportbilar.


Det prestigefyllda priset "International Van of the Year 2006"överlämnades av juryns ordförande, Peter Wieman och mottogs av LorenzoSistino, VD för Fiat lätta transportfordon.


Priset kan ses som ett erkännande av de många nyheter som kommer med nyaFiat Doblò Cargo, som premiärvisas på mässan i Amsterdam; Den nya yttredesignen med helt ny front och omdesignat bakparti, den nya interiören,den ökade lastkapaciteten, den nya Maxi-versionen med 38 cm förlängdhjulbas och ökad lastvolym, de ekonomiska och kraftfulla motorerna ochdessutom "Bipower-versionen" med minimala utsläpp.


Juryn imponerades särskilt av de två turbodieselmotorerna i utbudet: den105 hk starka 1,9-liters Multijet och den imponerande 75 hk 1,3 16vMultijet. I synnerhet den senare ansågs som ett tekniskt mästerverk medtanke på kraften och effekten i förhållande till den mycket kompaktakonstruktionen. För övrigt den motor som redan sitter i gamla Doblò på densvenska marknaden. Nästa år kommer dessutom två helt nya Multijetturbodieslar med variabel turbogeometri och partikelfälla.


Till dags dato har 310.000 Fiat Doblò Cargo byggts. Den nya Doblò Cargo (iSverige benämnd Doblò Skåp) kommer att introduceras på den svenskamarknaden under våren 2006.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095