23948sdkhjf

Mazda har fått sex nya återförsäljare

  Nu börjar luckorna i Mazdas svenska återförsäljarenät att fyllas. Under den senaste tiden har sex nya återförsäljare startat sin verksamhet i Norrköping, Linköping, Eskilstuna, Östersund, Fagersta och Uddevalla.

Nu börjar luckorna i Mazdas svenska återförsäljarenät att fyllas. Under den senaste tiden har sex nya återförsäljare startat sin verksamhet i Norrköping, Linköping, Eskilstuna, Östersund, Fagersta och Uddevalla. Under det senaste året har därmed Mazdas svenska återförsäljarenät fått 13 nya försäljningsställen. - Vi är mycket nöjda med utvecklingen just nu, säger Klaus Oest, VD för Mazda Motor Sverige. Försäljningen ökar, hittills i år med drygt 22 %, och nu börjar vi även få ett rikstäckande nät av duktiga återförsäljare. Den senaste tidens tillskott innehåller ju även några av Sveriges större residens- och landsortsstäder.


I Norrköping och Linköping är det Forema Bil AB som är nya återförsäljare för Mazda. Forema Bil AB ingår i Rejmekoncernen med 24 anläggningar för försäljning och service på 15 orter i Östergötland, Södermanland, Småland, Närke och Västmanland. Tage Rejmes Bil AB är idag Sveriges största familjeägda bilhandelsföretag. Det grundades 1950 och hade vid utgången av fjolåret 715 anställda och en omsättning på 2,17 miljarder kronor.


I Eskilstuna är det Motorcentralen som har tagit hand om Mazda-försäljningen. Mats Oscarsson startade bilförsäljning redan 1972. Idag drivs Motorcentralen av sönerna Mikael och Johan Oscarsson, där den senare ansvarar för Mazda-försäljningen. Företaget har 18 anställda och finns på Nystrandsgatan i Eskilstuna.


JemtBil är nya återförsäljare för Mazda i Östersund. JemtBil är ett väletablerat bilhandelsföretag i Jämtland som sedan 1992 drivs av Jan Vestlund, vilken då tog övertog välkända Ivars Bil. Jan Vestlund har varit verksam i bilbranschen i 40 år i Sundsvall och Östersund. Företaget finns på Fagerbacken 82 i bilområdet Odenbacken i Östersund och har idag ett 30-tal anställda.


Ny återförsäljare för Mazda i Fagersta är familjeföretaget Bilcity i Fagersta AB. Bilcity startades redan 1969 av John Frimodig, som idag lämnat över VD-posten till sonen Peter Frimodig. Bilcity finns på Kristiansbergsvägen 17 i Fagersta och har sju anställda och egen serviceverkstad.


Olle Rutgersson Bilcentrum AB har tidigare sålt Mazda i anläggningen i Henån. Men nu har företaget även startat Mazda-försäljning i Uddevalla. Olle Rutgersson Bilcentrum AB grundades redan 1964 på Orust. Det som började med en liten verkstad i Henån, har i dag vuxit till ett komplett bilföretag med en omsättning på cirka 140 miljoner kronor och 32 anställda. - Nu har vi 54 Mazda-återförsäljare runt om i Sverige, säger Mazda Motor Sveriges VD Klaus Oest. Men ännu finns det några vita fläckar på vår Sverige-karta. Uppbyggnaden och utvecklingen av vårt återförsäljarenät har fortfarande en mycket hög prioritet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062